Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka i pyszny mięciutki środek. Super proste i zawsze się udają;-) A jak pachną...poezja!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 335
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1752
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 335
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1752
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Cukier i białka ubić na sztywno (nie na parze!!).
Dodać kokos oraz sok z cytryny i całość wymieszać. Ja wszystko robię w robocie kuchennym.
Wykładać łyżką na plachę z pergaminem, nie za duże porcje i nie tuż obok siebie, bo trochę urosną. Kokosanki można wyłożyć na wycięte kółka z andruta.
Włożyć do rozgrzanego pieca. 180 stopni i piec ok. 20 min. aż się zarumienią z góry.