Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowe ciasto z polewą"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4244
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423520
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4244
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423520
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puch. Wmieszaj roztopione, przestudzone masło, letnie mleko i cukier waniliowy.
Połącz z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Wlej ciasto do tortownicy, piecz około 25 minut w 180°C.
Biszkopty zmiel i wymieszaj z konfiturą wiśniową. Posmaruj tym wystudzony spód. Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do przestudzenia.
Wiórki kokosowe zalej mlekiem, dodaj cukier, rozmieszaj. Partiami dodawaj budyń i mieszaj do uzyskania gęstego kremu.
Krem kokosowy rozsmaruj na warstwie z konfiturą. Ciasto wstaw do lodówki, żeby stężało.
Schłodzone wyjmij z tortownicy i polej rozpuszczoną polewą. Udekoruj wiórkami kokosowymi.Źródło: Kobieta i życie