Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowe ciasto z polewą"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puch. Wmieszaj roztopione, przestudzone masło, letnie mleko i cukier waniliowy.
Połącz z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Wlej ciasto do tortownicy, piecz około 25 minut w 180°C.
Biszkopty zmiel i wymieszaj z konfiturą wiśniową. Posmaruj tym wystudzony spód. Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do przestudzenia.
Wiórki kokosowe zalej mlekiem, dodaj cukier, rozmieszaj. Partiami dodawaj budyń i mieszaj do uzyskania gęstego kremu.
Krem kokosowy rozsmaruj na warstwie z konfiturą. Ciasto wstaw do lodówki, żeby stężało.
Schłodzone wyjmij z tortownicy i polej rozpuszczoną polewą. Udekoruj wiórkami kokosowymi.Źródło: Kobieta i życie