Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowe ciasto z polewą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11768
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1508
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11768
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1508
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puch. Wmieszaj roztopione, przestudzone masło, letnie mleko i cukier waniliowy.
Połącz z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Wlej ciasto do tortownicy, piecz około 25 minut w 180°C.
Biszkopty zmiel i wymieszaj z konfiturą wiśniową. Posmaruj tym wystudzony spód. Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do przestudzenia.
Wiórki kokosowe zalej mlekiem, dodaj cukier, rozmieszaj. Partiami dodawaj budyń i mieszaj do uzyskania gęstego kremu.
Krem kokosowy rozsmaruj na warstwie z konfiturą. Ciasto wstaw do lodówki, żeby stężało.
Schłodzone wyjmij z tortownicy i polej rozpuszczoną polewą. Udekoruj wiórkami kokosowymi.Źródło: Kobieta i życie