Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe galaretki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Łyżeczkę żelatyny zalej łyżką wody.
Połowę mleczka kokosowego podgrzej, rozpuść w nim żelatynę.
Po przestudzeniu dodaj wiórki kokosowe i wylej do foremek wyciętych z butelek.
Wsyp 1/3 borówek i wstaw pojemniki do lodówki, nachylone pod kątem 30 stopni. Dzięki temu zawartość ułoży się pod skosem.
Czerwone porzeczki zmiksuj blenderem.
Kolejną łyżeczkę żelatyny zalej zimną wodą, następnie dodaj 2 łyżki gorącej. Wymieszaj z masą porzeczkową i dolej do foremek.
Zalej kolejną porcją mleczka kokosowego przygotowanego tak, jak pierwszą.
Ponownie wstaw deser do lodówki na kilka godzin. Gotowy udekoruj owocami, wiórkami i miętą.Źródło: Telemax