Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe kostki z kremem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32708
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 278
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32708
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 278
Składniki
Przesiej mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia. Dodaj jajko, kawałki tłuszczu, mleko wedle potrzeby. Zagnieć dość twarde ciasto. Podziel je na pół. Każdą połowę rozwałkuj na placek o grubości 5 mm.
Jeden placek połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Białka z cukrem ubijaj w kąpieli wodnej 5 minut. Wyjmij i ubijaj obok na pianę. Wsyp wiórki kokosowe. Wymieszaj. Posmaruj płat ciasta masą kokosową i przykryj drugim. Piecz w temperaturze 160° C przez 30 minut.
Mleko i mąkę krupczatkę gotuj chwilę, aby zgęstniała. Zdejmij z ognia, dodaj żółtka. Ostudź masę, mieszając. Masło utrzyj z dwoma cukrami i dodaj do masy z mąki. Na wierzch ciasta wyłóż krem i posyp startą czekoladą. Wstaw ciasto do lodówki.
Jeśli chcesz przełamać kokosowo-czekoladowy smak, na wierzchu każdego kawałka połóż wiśnię lub czereśnię z konfitury.Źródło: Na żywo