Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe kuleczki rafaello"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodaję jajko i wiórki kokosowe (5 łyżek wiórków odkładam do dekoracji). Mieszam. Powstałą masę wkładam na godzinę do lodówki. Sparzone migdały obieram ze skórki. Herbatniki kruszę, dodaję do masy, całość dobrze mieszam. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej wciskam migdał. Kuleczki obtaczam w odłożonych wiórkach kokosowych i wkładam do lodówki, żeby zastygły.
Czas przygotowania 1,5 godz. Cena kuleczki 0,15 złŹródło: Rewia