Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe kuleczki rafaello"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 325
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 855
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 325
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 855
Składniki
Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodaję jajko i wiórki kokosowe (5 łyżek wiórków odkładam do dekoracji). Mieszam. Powstałą masę wkładam na godzinę do lodówki. Sparzone migdały obieram ze skórki. Herbatniki kruszę, dodaję do masy, całość dobrze mieszam. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej wciskam migdał. Kuleczki obtaczam w odłożonych wiórkach kokosowych i wkładam do lodówki, żeby zastygły.
Czas przygotowania 1,5 godz. Cena kuleczki 0,15 złŹródło: Rewia