Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pełne pysznej masy budyniowej i kokosu w postaci wiórek. Aromat, smak i konsystencja tego placka powoduje że zaspokoi on nawet najbardziej wymagające podniebienia. Ciasto bez pieczenia, szybkie w wykonaniu.
Oddzielamy białka od żółtek. Z tego pobieramy dwa żółtka. W szklance dolewamy do nich troszkę mleka i trzy łyżeczki mąki pszennej i ziemniaczanej, po czym wszystko mieszamy. Resztę mleka gotujemy dodając pół szklanki cukru. Do gotującego się mleka dodajemy wcześniej zrobioną miksturę z mleka i mąki. Całość doprowadzamy do wżenia jednocześnie intensywnie mieszając. Po czym budyń należy odstawiać do schłodzenia.
Do półmiska wrzucamy masło i je miksujemy po czym dodajemy schłodzony budyń i chwilkę miksujemy. Po czym do masy wsypujemy szklankę kokosu i jeszcze chwilkę miksujemy.
W foremce wcześniej wyściełaną papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę składającą się z krakersów. Na nich rozprowadzamy masę budyniową tworząc drugą warstwę. Trzecia warstwa to ponownie krakersy.
Do pół szklanki gorącej wody wsypujemy cztery łyżeczki żelatyny, wszystko mieszamy, po czym odstawiamy na bok.
Białka z jajek miksujemy dodając szczyptę soli na sztywną pianę. Do ubitej piany dosypujemy pół szklanki wiórków kokosowych i wcześniej zrobiony roztwór żelatyny. Wszystko chwilkę miksujemy tworząc jednolitą masę. Z tej masy robimy czwartą warstwę. Którą którą resztą wiórków kokosowych.
Całość odstawiamy do lodówki na co najmniej 5 godzin i gotowe.
Resztę pikantnych szczegółów dowiesz się oglądając zamieszczony filmik kulinarny.
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 241
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 21
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4429
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 241
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 21
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4429
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Z tego pobieramy dwa żółtka. W szklance dolewamy do nich troszkę mleka i trzy łyżeczki mąki pszennej i ziemniaczanej, po czym wszystko mieszamy. Resztę mleka gotujemy dodając pół szklanki cukru. Do gotującego się mleka dodajemy wcześniej zrobioną miksturę z mleka i mąki. Całość doprowadzamy do wżenia jednocześnie intensywnie mieszając. Po czym budyń należy odstawiać do schłodzenia.
Do półmiska wrzucamy masło i je miksujemy po czym dodajemy schłodzony budyń i chwilkę miksujemy. Po czym do masy wsypujemy szklankę kokosu i jeszcze chwilkę miksujemy. W foremce wcześniej wyściełaną papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę składającą się z krakersów. Na nich rozprowadzamy masę budyniową tworząc drugą warstwę. Trzecia warstwa to ponownie krakersy.
Do pół szklanki gorącej wody wsypujemy cztery łyżeczki żelatyny, wszystko mieszamy, po czym odstawiamy na bok. Białka z jajek miksujemy dodając szczyptę soli na sztywną pianę. Do ubitej piany dosypujemy pół szklanki wiórków kokosowych i wcześniej zrobiony roztwór żelatyny. Wszystko chwilkę miksujemy tworząc jednolitą masę. Z tej masy robimy czwartą warstwę. Którą którą resztą wiórków kokosowych.
Całość odstawiamy do lodówki na co najmniej 5 godzin i gotowe. Resztę pikantnych szczegółów dowiesz się oglądając zamieszczony filmik kulinarny.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z truskawkami
Desery
Tort chałwowy z kokosem i truskawkami
Desery
Rolada z truskawkami
Desery
Tarta z rabarbarem i bezą
Biszkopt z truskawkami
Sezon truskawkowy już w pełni! Stoiska z kobiałkami soczyście czerwonych, obł...
Odsłon: 3
Tort chałwowy z kokosem i truskawkami
Dzisiaj zapraszam na urodzinowy tort mojego Męża :) z racji, że uwielbia chał...
Odsłon: 6