Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy żółtka,wymieszać. Wsypać powoli mąkę, wlać olei i wodę i wymieszać. Wsypać na końcu proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Gotowe ciasto dzielimy na 3 równe części. Do 1. dodać kakao, do 2 dodać kisiel truskawkowy, do 3. dodać kisiel cytrynowy. Ciasto rozlewać łyżkami na przemian, kakowe, truskawkowe, cytrynowe. Po 3 łyżki. Piec e temp. 150 stopni przez ok. 30 min.