Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kompot ze śliwek"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 104
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 104
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Składniki
Śliwki umyj, osusz i usuń z nich pestki. Zasyp cukrem. Odstaw na kilka godzin. Słoiki na kompot wyparz, wysusz. Po kilku godzinach owoce z cukrem skrop sokiem wyciśniętym z cytryny.
Następnie wraz z powstałym sokiem przełóż do przygotowanych słoików, do 3/4 wysokości. Zalej owoce w słoikach ciepłą, przegotowaną wodą, tak by zalewa nie sięgała wyżej niż 2 cm od brzegów słoika.
Zakręć szczelnie słoiki i wstaw do dużego garnka z wodą. Pasteryzuj na małym ogniu ok. 15-20 min. Garnek odstaw na 30 min. Potem wyjmij słoiki do przestygnięcia.Źródło: Świat kobiety