Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kompot ze śliwek"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 934
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15285
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 934
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15285
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Śliwki umyj, osusz i usuń z nich pestki. Zasyp cukrem. Odstaw na kilka godzin. Słoiki na kompot wyparz, wysusz. Po kilku godzinach owoce z cukrem skrop sokiem wyciśniętym z cytryny.
Następnie wraz z powstałym sokiem przełóż do przygotowanych słoików, do 3/4 wysokości. Zalej owoce w słoikach ciepłą, przegotowaną wodą, tak by zalewa nie sięgała wyżej niż 2 cm od brzegów słoika.
Zakręć szczelnie słoiki i wstaw do dużego garnka z wodą. Pasteryzuj na małym ogniu ok. 15-20 min. Garnek odstaw na 30 min. Potem wyjmij słoiki do przestygnięcia.Źródło: Świat kobiety