Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopczyki migdałowe z truskawkami"
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 26
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1987
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 26
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1987
Składniki
<strong>:</strong>
Z białek, cukru kryształu i soku wyciśniętego z cytryny ubij gęstą pianę. Starte migdały połącz z cukrem pudrem. Ostrożnie dodaj do piany z białek, wymieszaj.
Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką rozsmaruj na nich placki o średnicy ok. 8 cm. Resztą piany napełnij worek cukierniczy z gładką końcówką i dodatkowo wyciśnij na blachę małe kopczyki.
Piecz ciastka w nagrzanym piekarniku w temperaturze 120o C przez około 50 minut. Wyłącz piekarnik i susz w nim ciastka bezowe, aż piekarnik wystygnie.
Następnie śmietanę kremówkę ubij z cukrem waniliowym na sztywną pianę.
Truskawki oczyść, połowę rozmiksuj, a resztę pokrój na małe kawałki. Przecier truskawkowy dodaj do bitej śmietany i rozłóż na placki. Ułóż na nich kawałki truskawek, ozdób bezowym kopczykiem.
Czas przygotowania: ok. 80 min Cena porcji: ok. 2 zł Kalorie: porcja 166 kcal.Źródło: Na żywo