Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Korzenny placek"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2691
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2691
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Czekoladę posiekaj na małe kawałki. Miękką margarynę zmiksuj na puszystą masę z 12 dag cukru pudru i szczyptą soli. Dalej miksując, wbijaj kolejno po jednym jajku.
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia, połącz z przyprawą korzenną. Sypkie wsyp do zmiksowanej masy, starannie połącz. Na koniec dodaj czekoladę i kilka kropli aromatu (najlepiej migdałowego), wymieszaj.
Blachę wyłóż pergaminem lub wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Nałóż przygotowane ciasto, wyrównaj wierzch. Blachę wstaw do piekarnika.
Piecz 25-30 minut w temp. 180 st. Wytnij z papieru szablon w kształcie gwiazdek. Zimne ciasto obsypuj kakao (2 dag) i resztą cukru pudru.
czas ok. 40 min; porcja – 270 kcal, cena 90 grŹródło: Świat kobiety