Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Korzenny placek"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100058
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100058
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Czekoladę posiekaj na małe kawałki. Miękką margarynę zmiksuj na puszystą masę z 12 dag cukru pudru i szczyptą soli. Dalej miksując, wbijaj kolejno po jednym jajku.
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia, połącz z przyprawą korzenną. Sypkie wsyp do zmiksowanej masy, starannie połącz. Na koniec dodaj czekoladę i kilka kropli aromatu (najlepiej migdałowego), wymieszaj.
Blachę wyłóż pergaminem lub wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Nałóż przygotowane ciasto, wyrównaj wierzch. Blachę wstaw do piekarnika.
Piecz 25-30 minut w temp. 180 st. Wytnij z papieru szablon w kształcie gwiazdek. Zimne ciasto obsypuj kakao (2 dag) i resztą cukru pudru.
czas ok. 40 min; porcja – 270 kcal, cena 90 grŹródło: Świat kobiety