Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka cytrynowa z lukrem"
Szybki i prosty sposób na kolorowy lukier, który zawsze wychodzi. Fot. Tijs...
Odsłon: 19780
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Koniecznie wypróbuj ten sprawdzony i ba...
Odsłon: 50795
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 350
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 350
Składniki
60 min. Porcja: 380 kcal. Cena porcji: ok. 0,70 zł.
Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową oraz szczyptą soli. Kolejno wbij po jednym jajku. Miksuj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do ucieranej masy, dokładnie wymieszaj.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz ok. 35 minut.
W tym czasie cukier puder utrzyj z sokiem cytrynowym na gładki lukier. Posmaruj nim ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika. Odstaw do zastygnięcia. Cytrynę obierz, usuń białą błonkę, przekrój wzdłuż na pół i potnij w cienkie plasterki.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, przełóż do szprycy cukierniczej. Wystudzony placek pokrój na porcje. Każdą udekoruj sporą rozetką bitej śmietany oraz plasterkiem cytryny.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1722
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 490