Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie w przygotowaniu, latwe, smaczne
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1505
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1742
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1505
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1742
Składniki
w garnku rozpuscic margaryne dodac wode zagotowac dodac make 8 lyzek smazyc az masa utwozy kule i zacznie odstawac od garnka w razie potrzeby dodac maki smazyc 3 min. ostudzic wbic po 1 jajku ucierac wysmarowac 2 blaszki rownomiernie posmarowac ciastem upiec na zloty kolor 1 plat ciasta pokroic na 3 paski szer ok 10cm-w zdluz, 2 plat pokroic na male kawalki-platki. maliny opruszyc c. pudrem rozgniesc widelcem ubic smietane na sztywno dodac rozgniecione maliny i wymieszac 1 pasek ciasta posmarowac masa nalozyc 2 pasek i posmarowac masa nalozyc 3 pasek wierzch i boki posmarowac bita smietana i obsypac platkami z ciasta na karpatke. schlodzicok 1 godz. podawac (jezeli chcemy aby ciasto polezalo kilka dni nalezy do masy dodac zelatyne lub galaretke rozpuszcz w 1/2 szkl wody) smacznego