Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie w przygotowaniu, latwe, smaczne
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8268
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1197
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8268
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1197
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Składniki
w garnku rozpuscic margaryne dodac wode zagotowac dodac make 8 lyzek smazyc az masa utwozy kule i zacznie odstawac od garnka w razie potrzeby dodac maki smazyc 3 min. ostudzic wbic po 1 jajku ucierac wysmarowac 2 blaszki rownomiernie posmarowac ciastem upiec na zloty kolor 1 plat ciasta pokroic na 3 paski szer ok 10cm-w zdluz, 2 plat pokroic na male kawalki-platki. maliny opruszyc c. pudrem rozgniesc widelcem ubic smietane na sztywno dodac rozgniecione maliny i wymieszac 1 pasek ciasta posmarowac masa nalozyc 2 pasek i posmarowac masa nalozyc 3 pasek wierzch i boki posmarowac bita smietana i obsypac platkami z ciasta na karpatke. schlodzicok 1 godz. podawac (jezeli chcemy aby ciasto polezalo kilka dni nalezy do masy dodac zelatyne lub galaretke rozpuszcz w 1/2 szkl wody) smacznego