Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie w przygotowaniu, latwe, smaczne
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1873
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14629
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19685
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1873
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14629
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19685
Składniki
w garnku rozpuscic margaryne dodac wode zagotowac dodac make 8 lyzek smazyc az masa utwozy kule i zacznie odstawac od garnka w razie potrzeby dodac maki smazyc 3 min. ostudzic wbic po 1 jajku ucierac wysmarowac 2 blaszki rownomiernie posmarowac ciastem upiec na zloty kolor 1 plat ciasta pokroic na 3 paski szer ok 10cm-w zdluz, 2 plat pokroic na male kawalki-platki. maliny opruszyc c. pudrem rozgniesc widelcem ubic smietane na sztywno dodac rozgniecione maliny i wymieszac 1 pasek ciasta posmarowac masa nalozyc 2 pasek i posmarowac masa nalozyc 3 pasek wierzch i boki posmarowac bita smietana i obsypac platkami z ciasta na karpatke. schlodzicok 1 godz. podawac (jezeli chcemy aby ciasto polezalo kilka dni nalezy do masy dodac zelatyne lub galaretke rozpuszcz w 1/2 szkl wody) smacznego