Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 470
Dodano: 14.11.2008
Odsłon: 710
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
w garnku rozpuscic margaryne dodac wode zagotowac dodac make 8 lyzek smazyc az masa utwozy kule i zacznie odstawac od garnka w razie potrzeby dodac maki smazyc 3 min. ostudzic wbic po 1 jajku ucierac wysmarowac 2 blaszki rownomiernie posmarowac ciastem upiec na zloty kolor 1 plat ciasta pokroic na 3 paski szer ok 10cm-w zdluz, 2 plat pokroic na male kawalki-platki. maliny opruszyc c. pudrem rozgniesc widelcem ubic smietane na sztywno dodac rozgniecione maliny i wymieszac 1 pasek ciasta posmarowac masa nalozyc 2 pasek i posmarowac masa nalozyc 3 pasek wierzch i boki posmarowac bita smietana i obsypac platkami z ciasta na karpatke. schlodzicok 1 godz. podawac (jezeli chcemy aby ciasto polezalo kilka dni nalezy do masy dodac zelatyne lub galaretke rozpuszcz w 1/2 szkl wody) smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)