Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krajanka o smaku truskawkowym"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Umyte jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubij, połącz z żółtkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 30 min w 175 st. Wystudź. Biszkopt rozetnij.
Truskawki rozmroź. Galaretkę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku. 1 op. śmietany ubij wg przepisu. Połącz z galaretką. Rozsmaruj na spodnim placku. Na piance rozłóż 1/2 truskawek, lekko je wciśnij.
Przykryj drugim plackiem. Ubij 2. op. śmietany. Rozsmaruj na cieście. Rozłóż pozostałe truskawki. Schłodź. Udekoruj syropem i wiórkami.Źródło: Tina