Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krajanka o smaku truskawkowym"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1618
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1618
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2148
Składniki
Umyte jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubij, połącz z żółtkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 30 min w 175 st. Wystudź. Biszkopt rozetnij.
Truskawki rozmroź. Galaretkę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku. 1 op. śmietany ubij wg przepisu. Połącz z galaretką. Rozsmaruj na spodnim placku. Na piance rozłóż 1/2 truskawek, lekko je wciśnij.
Przykryj drugim plackiem. Ubij 2. op. śmietany. Rozsmaruj na cieście. Rozłóż pozostałe truskawki. Schłodź. Udekoruj syropem i wiórkami.Źródło: Tina