Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Zagniatamy ciasto;margaryne siekamy z maka,dodajemy jajka i drozdze wymieszane ze smietana i cukrem.Wstawiamy do lodowki na 30 min.
Ciasto walkujemy na cienki placek i rozsmarowujemy mak.Zwijamy w rulon a nastepnie kroimy(3 cm).Smarujemy zoltkiem,roztrzepanym.
Ukladamy na blasze dosc luzno,bo urosna.Pieczemy w temp.170 stopni ok.30 min. Wkladamy do miski i gorace polewamy roztopionym miodem.Przykrywamy miske i odstawiamy zeby ostygly.SMACZNEGO.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

wioluska34 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
ups,przepraszam,jesli chodzi o margaryne to 2 kostki0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioluska34 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
obrazkow nie moge wstawic bo mam cos z laptopem,ale jak bedzie nowy to wstawie,pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

zojkalir 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
........i co z tą margaryną ?????.....:)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

nana 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ile margaryny 2 lyzki czy dwie kostki.......a przepis bardzo ciekawy... tylko zauwazylam ze bardziej budza zainteresowanie , przepisy ze zdjeciami ... obrazki,obrazki......0 Kto głosował? | Odpowiedz