Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Zagniatamy ciasto;margaryne siekamy z maka,dodajemy jajka i drozdze wymieszane ze smietana i cukrem.Wstawiamy do lodowki na 30 min.
Ciasto walkujemy na cienki placek i rozsmarowujemy mak.Zwijamy w rulon a nastepnie kroimy(3 cm).Smarujemy zoltkiem,roztrzepanym.
Ukladamy na blasze dosc luzno,bo urosna.Pieczemy w temp.170 stopni ok.30 min. Wkladamy do miski i gorace polewamy roztopionym miodem.Przykrywamy miske i odstawiamy zeby ostygly.SMACZNEGO.