Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 892
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4523
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1140
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 892
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4523
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1140
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Zagniatamy ciasto;margaryne siekamy z maka,dodajemy jajka i drozdze wymieszane ze smietana i cukrem.Wstawiamy do lodowki na 30 min.
Ciasto walkujemy na cienki placek i rozsmarowujemy mak.Zwijamy w rulon a nastepnie kroimy(3 cm).Smarujemy zoltkiem,roztrzepanym.
Ukladamy na blasze dosc luzno,bo urosna.Pieczemy w temp.170 stopni ok.30 min. Wkladamy do miski i gorace polewamy roztopionym miodem.Przykrywamy miske i odstawiamy zeby ostygly.SMACZNEGO.