Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krążki z morelami i budyniem"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1012
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1012
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło oraz śmietanę. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wtedy dodaj cukier i jajka. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przygotuj nadzienie: proszek budyniowy rozmieszaj w 2/3 szkl. mleka. Resztę mleka zagotuj z 6 łyżkami cukru. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Foremki wyłóż pergaminem. Morele umyj, potnij na cząstki.
Ciasto wyjmij z lodówki, odłóż 1/3. Resztę ciasta rozwałkuj, wytnij duże kółka. Wylep nimi foremki. Nałóż do nich owoce i budyń. Przykryj krążkami z pozostałego ciasta. Mocno zlep brzegi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj