Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krążki z morelami i budyniem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8494
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8494
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło oraz śmietanę. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wtedy dodaj cukier i jajka. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przygotuj nadzienie: proszek budyniowy rozmieszaj w 2/3 szkl. mleka. Resztę mleka zagotuj z 6 łyżkami cukru. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Foremki wyłóż pergaminem. Morele umyj, potnij na cząstki.
Ciasto wyjmij z lodówki, odłóż 1/3. Resztę ciasta rozwałkuj, wytnij duże kółka. Wylep nimi foremki. Nałóż do nich owoce i budyń. Przykryj krążkami z pozostałego ciasta. Mocno zlep brzegi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj