Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krążki z morelami i budyniem"
Przygotuj ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło oraz śmietanę. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wtedy dodaj cukier i jajka. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przygotuj nadzienie: proszek budyniowy rozmieszaj w 2/3 szkl. mleka. Resztę mleka zagotuj z 6 łyżkami cukru. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Foremki wyłóż pergaminem. Morele umyj, potnij na cząstki.
Ciasto wyjmij z lodówki, odłóż 1/3. Resztę ciasta rozwałkuj, wytnij duże kółka. Wylep nimi foremki. Nałóż do nich owoce i budyń. Przykryj krążkami z pozostałego ciasta. Mocno zlep brzegi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 254
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 472
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 86
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 530
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 264
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 254
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 472
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 86
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 530
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 264
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło oraz śmietanę. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wtedy dodaj cukier i jajka. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przygotuj nadzienie: proszek budyniowy rozmieszaj w 2/3 szkl. mleka. Resztę mleka zagotuj z 6 łyżkami cukru. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Foremki wyłóż pergaminem. Morele umyj, potnij na cząstki.
Ciasto wyjmij z lodówki, odłóż 1/3. Resztę ciasta rozwałkuj, wytnij duże kółka. Wylep nimi foremki. Nałóż do nich owoce i budyń. Przykryj krążkami z pozostałego ciasta. Mocno zlep brzegi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 78
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 1380