Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krążki z morelami i budyniem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło oraz śmietanę. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wtedy dodaj cukier i jajka. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przygotuj nadzienie: proszek budyniowy rozmieszaj w 2/3 szkl. mleka. Resztę mleka zagotuj z 6 łyżkami cukru. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Foremki wyłóż pergaminem. Morele umyj, potnij na cząstki.
Ciasto wyjmij z lodówki, odłóż 1/3. Resztę ciasta rozwałkuj, wytnij duże kółka. Wylep nimi foremki. Nałóż do nich owoce i budyń. Przykryj krążkami z pozostałego ciasta. Mocno zlep brzegi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj