Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
do miski wzucamy 5 zoltek dodajemy 300g cukru pudru mixujemy mixerem jak juz bedzie jednolita konsystencja dodajemy 5bialem + 3 jajka +szczypta soli +cukier waniliowy mixujemy dalej mixerem gdy masa jest jednolita odstawiamy na bok.Nastepnie smietane wlewamy do garnka i gotujemy na srednim ogniu gdy smietana sie zagotuje dodajemy do wczesniej przyrzadzonej masy i mixujemy wszystko razem mixerem gdy juz jest dobrze wymixowane mase porcjujemy w miseczki
Nastepnie bierzemy naczynie zaroodporne wkladamy do niego nasze miseczki i zalewamy miseczki do polowy zalewamy woda naczynie zaroodporne stawiamy na ogniu gdy woda zacznie sie gotowac sciagamy wkladamy naczynie do piekarnika i pieczemy w 160 stopniach przeze 35min nastepnie wyciagamy jak juz ostygnie wkladamy do lodowki gdby bedzie juz zimne mozemy serwowac smaczego:)