Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2977
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 256
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2977
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 256
Składniki
do miski wzucamy 5 zoltek dodajemy 300g cukru pudru mixujemy mixerem jak juz bedzie jednolita konsystencja dodajemy 5bialem + 3 jajka +szczypta soli +cukier waniliowy mixujemy dalej mixerem gdy masa jest jednolita odstawiamy na bok.Nastepnie smietane wlewamy do garnka i gotujemy na srednim ogniu gdy smietana sie zagotuje dodajemy do wczesniej przyrzadzonej masy i mixujemy wszystko razem mixerem gdy juz jest dobrze wymixowane mase porcjujemy w miseczki
Nastepnie bierzemy naczynie zaroodporne wkladamy do niego nasze miseczki i zalewamy miseczki do polowy zalewamy woda naczynie zaroodporne stawiamy na ogniu gdy woda zacznie sie gotowac sciagamy wkladamy naczynie do piekarnika i pieczemy w 160 stopniach przeze 35min nastepnie wyciagamy jak juz ostygnie wkladamy do lodowki gdby bedzie juz zimne mozemy serwowac smaczego:)