Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9883
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 551
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9883
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 551
Składniki
do miski wzucamy 5 zoltek dodajemy 300g cukru pudru mixujemy mixerem jak juz bedzie jednolita konsystencja dodajemy 5bialem + 3 jajka +szczypta soli +cukier waniliowy mixujemy dalej mixerem gdy masa jest jednolita odstawiamy na bok.Nastepnie smietane wlewamy do garnka i gotujemy na srednim ogniu gdy smietana sie zagotuje dodajemy do wczesniej przyrzadzonej masy i mixujemy wszystko razem mixerem gdy juz jest dobrze wymixowane mase porcjujemy w miseczki
Nastepnie bierzemy naczynie zaroodporne wkladamy do niego nasze miseczki i zalewamy miseczki do polowy zalewamy woda naczynie zaroodporne stawiamy na ogniu gdy woda zacznie sie gotowac sciagamy wkladamy naczynie do piekarnika i pieczemy w 160 stopniach przeze 35min nastepnie wyciagamy jak juz ostygnie wkladamy do lodowki gdby bedzie juz zimne mozemy serwowac smaczego:)