Do góry

Desery Przepis na:

Krem grysikowy

Krem grysikowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 90

Dodano:

Odsłon: 3704

Pyszny krem dość gęsty świetnie nadaje się do przekładania dwóch warstw ciasta.

Składniki

  • mleko, litr
  • kasza manna, 1 szklanka
  • sok z cytryny
  • cukier, 1/2 szklanki
  • masło, 1/2 kostki
  • cukier waniliowy
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krem grysikowy

Przygotowanie

  1. Do zimnego mleka wsypać kaszę mannę i gotować przez 3 minuty. Dodać resztę składników, lekko wystudzić i jeszcze ciepłym kremem posmarować ciasto. W razie uznania można ciasto posmarować powidłami lub dżemem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń