Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na poprawę samopoczucia - Eterycznie cytrynowy orzeźwiający kawałek nieba na języku:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1268
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5792
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18402
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1268
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5792
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18402
Składniki
Obierz 2 limetki, skórkę pokrój w paseczki. wyciśnij sok, połącz ze skorka i cukrem pudrem.
Wino rozcieńcz z 4 łyżkami wody. Wsyp żelatynę, a kiedy napęcznieje- wlej 4 łyżki wrzątku. Wymieszaj i podgrzej nie gotując.
Twaróg utrzyj z sokiem limetkowym i żelatyną. Kiedy masa zacznie gestniec, dodaj ubita kremowke. Szkalneczki napelnij kremem i czastkami mandarynek.
Sparz trzecia limetke, polowe cienko obierz, druga polowe pokroj w plasterki. Deser udekoruj skorka i plasterkami limetki oraz galazkami miety. Smaczności:)