Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na poprawę samopoczucia - Eterycznie cytrynowy orzeźwiający kawałek nieba na języku:)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2905
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2905
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Obierz 2 limetki, skórkę pokrój w paseczki. wyciśnij sok, połącz ze skorka i cukrem pudrem.
Wino rozcieńcz z 4 łyżkami wody. Wsyp żelatynę, a kiedy napęcznieje- wlej 4 łyżki wrzątku. Wymieszaj i podgrzej nie gotując.
Twaróg utrzyj z sokiem limetkowym i żelatyną. Kiedy masa zacznie gestniec, dodaj ubita kremowke. Szkalneczki napelnij kremem i czastkami mandarynek.
Sparz trzecia limetke, polowe cienko obierz, druga polowe pokroj w plasterki. Deser udekoruj skorka i plasterkami limetki oraz galazkami miety. Smaczności:)