Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem porzeczkowy"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Porzeczki przebrać, umyć, dobrze osączyć, obrać z szypułek. Suche owoce powinny wypełnić co najmniej 1 szklankę. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
Do miski do ucierania włożyć poprzeczki, cukier i pianę z białek. Intensywnie ucierać około 20-25 minut. Kiedy krem będzie wystarczająco gęsty, przełożyć go do ozdobnych pucharków.
Każdą porcję schłodzić, a przed podaniem udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
ok. 55 minut
Mus można też przygotować z czarnych porzeczek, lecz trzeba je przetrzeć przez drobne sitko i dodać nieco miodu.Źródło: Twoje Imperium