Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem porzeczkowy"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336684
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4013
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423131
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2598
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336684
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4013
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423131
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2598
Składniki
Porzeczki przebrać, umyć, dobrze osączyć, obrać z szypułek. Suche owoce powinny wypełnić co najmniej 1 szklankę. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
Do miski do ucierania włożyć poprzeczki, cukier i pianę z białek. Intensywnie ucierać około 20-25 minut. Kiedy krem będzie wystarczająco gęsty, przełożyć go do ozdobnych pucharków.
Każdą porcję schłodzić, a przed podaniem udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
ok. 55 minut
Mus można też przygotować z czarnych porzeczek, lecz trzeba je przetrzeć przez drobne sitko i dodać nieco miodu.Źródło: Twoje Imperium