Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem porzeczkowy"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Porzeczki przebrać, umyć, dobrze osączyć, obrać z szypułek. Suche owoce powinny wypełnić co najmniej 1 szklankę. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
Do miski do ucierania włożyć poprzeczki, cukier i pianę z białek. Intensywnie ucierać około 20-25 minut. Kiedy krem będzie wystarczająco gęsty, przełożyć go do ozdobnych pucharków.
Każdą porcję schłodzić, a przed podaniem udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
ok. 55 minut
Mus można też przygotować z czarnych porzeczek, lecz trzeba je przetrzeć przez drobne sitko i dodać nieco miodu.Źródło: Twoje Imperium