Do góry

Desery Przepis na:

Krem sułtański ♥

Krem sułtański

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 4696

Najpyszniejszy deser na ziemi... :)

Składniki

  • śmietanka kremówka, półtora szklanki
  • łyżka cukier w mączce ( cukier puder ), 1
  • kakao, 1 łyżeczka
  • rodzynki, 5 dag
  • beza, 8 średnich kawałków
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krem sułtański ♥

Przygotowanie

  1. Rodzynki umyć, osuszyć. Śmietankę ubić z cukrem, połowę wymieszać z częścią rodzynek, do drugiej połowy śmietanki dodać kakao.

  2. Na dnie każdej kompotierki ułożyć beze, wyporcjować śmietankę z rodzynkami i przybrać śmietanką z kakao. Powierzchnię kremu posypać pozostałymi rodzynkami, a z boku (lub na powierzchni kremu) położyć bezę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 16 kwietnia 2012 Uwielbiam krem sułtański i lody sułtańskie. Najbardziej na bogato: dodatkowo z orzechami i z rodzynkami maczanymi w rumie albo innych akoholu...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 13 kwietnia 2012 Tak, krem sułtański to coś bardzo prostego w wykonaniu, ale bardzo pysznego. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń