Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem truskawkowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8314
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8314
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Składniki
Cukier, mąkę ziemniaczaną i sól wymieszać w garnku. Mieszając dolewać mleko i sok. Garnek postawić na średnim ogniu i doprowadzić do zagotowania.
Do roztrzepanych żółtek dodać pół szklanki sosu, wymieszać, wlać do garnka, chwilę gotować. Zestawić z ognia, dodać masło i aromaty, przestudzić. W miseczkach układać piętrowo krem i truskawki.Źródło: Świat Seriali