Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z owocami"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 33
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1408
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3210
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 252
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 33
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1408
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3210
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 252
Składniki
W rondelku zagotuj pół litra wody. Wsyp galaretkę truskawkową lub wiśniową i starannie wymieszaj, aby się rozpuściła. Odstaw do stężenia.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem do śmietany. Wymieszaj z tężejącą galaretką. Przygotowany krem przełóż do pucharków. Udekoruj kolorowymi owocami oraz listkami mięty lub melisy. Poza sezonem możesz wykorzystać mrożone owoce lub z puszki.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie