Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z wiórkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Pokrusz herbatniki na bardzo drobne kawałki. Najłatwiej zrobić to wkładając ciastka do plastikowej torebki i uderzając wałkiem.
Wymieszaj okruchy z połową porcji masła. Wylep nimi wnętrza dwóch miseczek. Wstaw je do lodówki na godzinę, żeby się schłodziły.
Czekoladę pokrusz i włóż do metalowej miseczki, rozpuść w kąpieli wodnej. Zmiksuj resztę masła z cukrem i powoli dodawaj rozpuszczoną czekoladę oraz koniak. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Wyłóż krem do miseczek wylepionych herbatnikami. l Udekoruj wiórkami czekoladowymi i wstaw co najmniej na godzinę do lodówki.
Czas przygotowania: 35 minut 840 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień