Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z wiórkami"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 479
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 403
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1501
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5778
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 479
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 403
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1501
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5778
Składniki
Pokrusz herbatniki na bardzo drobne kawałki. Najłatwiej zrobić to wkładając ciastka do plastikowej torebki i uderzając wałkiem.
Wymieszaj okruchy z połową porcji masła. Wylep nimi wnętrza dwóch miseczek. Wstaw je do lodówki na godzinę, żeby się schłodziły.
Czekoladę pokrusz i włóż do metalowej miseczki, rozpuść w kąpieli wodnej. Zmiksuj resztę masła z cukrem i powoli dodawaj rozpuszczoną czekoladę oraz koniak. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Wyłóż krem do miseczek wylepionych herbatnikami. l Udekoruj wiórkami czekoladowymi i wstaw co najmniej na godzinę do lodówki.
Czas przygotowania: 35 minut 840 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień