Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z wiórkami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117967
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2073
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117967
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2073
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Składniki
Pokrusz herbatniki na bardzo drobne kawałki. Najłatwiej zrobić to wkładając ciastka do plastikowej torebki i uderzając wałkiem.
Wymieszaj okruchy z połową porcji masła. Wylep nimi wnętrza dwóch miseczek. Wstaw je do lodówki na godzinę, żeby się schłodziły.
Czekoladę pokrusz i włóż do metalowej miseczki, rozpuść w kąpieli wodnej. Zmiksuj resztę masła z cukrem i powoli dodawaj rozpuszczoną czekoladę oraz koniak. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Wyłóż krem do miseczek wylepionych herbatnikami. l Udekoruj wiórkami czekoladowymi i wstaw co najmniej na godzinę do lodówki.
Czas przygotowania: 35 minut 840 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień