Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z wiórkami"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 85
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 85
Składniki
Pokrusz herbatniki na bardzo drobne kawałki. Najłatwiej zrobić to wkładając ciastka do plastikowej torebki i uderzając wałkiem.
Wymieszaj okruchy z połową porcji masła. Wylep nimi wnętrza dwóch miseczek. Wstaw je do lodówki na godzinę, żeby się schłodziły.
Czekoladę pokrusz i włóż do metalowej miseczki, rozpuść w kąpieli wodnej. Zmiksuj resztę masła z cukrem i powoli dodawaj rozpuszczoną czekoladę oraz koniak. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Wyłóż krem do miseczek wylepionych herbatnikami. l Udekoruj wiórkami czekoladowymi i wstaw co najmniej na godzinę do lodówki.
Czas przygotowania: 35 minut 840 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień