Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z sosem owocowym"
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 334
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 334
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy. Tniemy na dwanaście prostokątów i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220oC. Pieczemy na złoty kolor.
Gotujemy budyń waniliowy z 1/2 l mleka i podanej na opakowaniu ilości cukru. Studzimy. Masło ucieramy, dodając do niego po łyżce zimnego budyniu. Śmietan-fix i cukier puder wsypujemy do kremówki. Śmietanę ubijamy na sztywno.
Porcje schłodzonego ciasta francuskiego przekładamy kremami: dolną warstwę tworzy krem budyniowy, górną – bita śmietana. Kremówki podajemy z sosem truskawkowym, malinowym, jeżynowym itp.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej sztuki: około 1,60 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki: 585 kcal, Białko: 7 g, Tłuszcz: 65 g, Węglowodany: 48 gŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Rogaliki z białego sera
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Rogaliki z białego sera
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 78
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 127