Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowy sernik makowy"
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3707
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3707
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic .
Ciasto: zagnieć na jednolite ciasto. Wyłóż dno tortownicy o śr. 24 cm. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
Masa: do sera dodaj mleko skondensowane, cukier, stopione, ostudzone masło, jajka, cukier waniliowy i budyń w proszku. Zmiksuj na jednolitą masę. Podziel na pół. Do jednej części wsyp suchy zmielony mak, wymieszaj.
Na środek podpieczonego spodu wlewaj na przemian po łyżce obydwu mas. Piecz godzinę w temp. 170°C. Serniczek udekoruj lukrem.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z 1 jajka
Desery
Babka kakaowa z serową wkładką.
Desery
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Desery
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Ciasto z 1 jajka
Zostało ci tylko 1 jajko w lodówce i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Przyg...
Odsłon: 2212
Babka kakaowa z serową wkładką.
Dzisiaj proponuje Wam przepis na pyszną babkę kakaową z sernikową wkładką. Ba...
Odsłon: 543