Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowy sernik makowy"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6884
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154843
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6884
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154843
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic .
Ciasto: zagnieć na jednolite ciasto. Wyłóż dno tortownicy o śr. 24 cm. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
Masa: do sera dodaj mleko skondensowane, cukier, stopione, ostudzone masło, jajka, cukier waniliowy i budyń w proszku. Zmiksuj na jednolitą masę. Podziel na pół. Do jednej części wsyp suchy zmielony mak, wymieszaj.
Na środek podpieczonego spodu wlewaj na przemian po łyżce obydwu mas. Piecz godzinę w temp. 170°C. Serniczek udekoruj lukrem.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie