Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krówka z masą i polewą"
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2538
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 286
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4353
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2538
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 286
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4353
Składniki
. Ciasto: Mąkę siekamy z margaryną i cukrem, dodajemy żółtka i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto, które dzielimy na dwie części i cienko wałkujemy.
Pieczemy w temperaturze 175oC na jasny kolor. Jeden placek ciasta smarujemy dżemem, przykrywamy go drugim plackiem.
Masa: Obydwa rodzaje mąki i cukier waniliowy mieszamy w szklance zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka, gotujemy budyń. Pokrojone na kawałki masło dodajemy do budyniu, mieszamy tak długo, aż tłuszcz się całkowicie wchłonie. Gorącą masę wylewamy na ciasto.
Polewa: Śmietanę z cukrem gotujemy, aż zgęstnieje, dodajemy zmielone orzechy włoskie i łyżkę wody. Ciepłą polewę wylewamy na masę budyniową. Dekorujemy według uznania.
Wartość odżywcza jednej porcji: 865 kcal, Białko:17 g,Tłuszcz: 59 g,Węglowodany: 98 g
Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 1 złŹródło: Rewia