Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krówka z masą i polewą"
Kto nie lubi suchego ciasta, a kocha kruche, a do tego uwielbia smak krówki i...
Odsłon: 53167
Pyszny deser dla dorosłych. Ma gładką, puszystą konsystencję, jest delikatny...
Odsłon: 291
Smakowite danie z kotletów mielonych podanych z ziemniakami i sosem z groszku...
Odsłon: 934
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 453
Pyszny deser dla dorosłych. Ma gładką, puszystą konsystencję, jest delikatny...
Odsłon: 291
Smakowite danie z kotletów mielonych podanych z ziemniakami i sosem z groszku...
Odsłon: 934
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 453
Składniki
. Ciasto: Mąkę siekamy z margaryną i cukrem, dodajemy żółtka i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto, które dzielimy na dwie części i cienko wałkujemy.
Pieczemy w temperaturze 175oC na jasny kolor. Jeden placek ciasta smarujemy dżemem, przykrywamy go drugim plackiem.
Masa: Obydwa rodzaje mąki i cukier waniliowy mieszamy w szklance zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka, gotujemy budyń. Pokrojone na kawałki masło dodajemy do budyniu, mieszamy tak długo, aż tłuszcz się całkowicie wchłonie. Gorącą masę wylewamy na ciasto.
Polewa: Śmietanę z cukrem gotujemy, aż zgęstnieje, dodajemy zmielone orzechy włoskie i łyżkę wody. Ciepłą polewę wylewamy na masę budyniową. Dekorujemy według uznania.
Wartość odżywcza jednej porcji: 865 kcal, Białko:17 g,Tłuszcz: 59 g,Węglowodany: 98 g
Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 1 złŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Szarlotka z kremem francuskim
Desery
Łasuch
Desery
Szarlotka z brzoskwiniowym dżemem
Desery
Mazurek pistacjowy
Szarlotka z kremem francuskim
Jak to przed świętami zazwyczaj bywa przeszukuję stare zeszyty z przepisami,...
Odsłon: 48
Łasuch
Łasuch to prosty w wykonaniu i efektowny deser składający się z kremu twarogo...
Odsłon: 582