Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowe krówki, nie ma potrzeby bardziej zachwalać ;D
Składniki
wkładamy wszystko do garnka (czekoladę łamiemy na kostki) o grubym, nieprzywierającym dnie i stawiamy na małym gazie
gotujemy, gotujemy, gotujemy...ciągle mieszając ok 30min choć nie jestem pewna bo zawsze kładę sobie obok książkę i się zaczytuję.
kiedy masa będzie odchodzić delikatnie od garnka to zdejmujemy i przelewamy masę do keksówki posmarowanej masłem lub wyłożonej np papierem do pieczenia. kiedy ostygnie, ładujemy najlepiej na noc do lodówki, a rano kroimy na części
nie należy się przejmować, że masa po ugotowaniu nie jest zbyt gęsta, bo zgęstnieje w lodówce i będą ciągutki, za pierwszym razem zrobiłam b. gęstą masę i wyszły mi krówki, które się rozsypywały w rękach. można zrobić też bez czekolady, tradycyjne