Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo dodatków i kremów sprawia, iż możemy tak na prawdę przygotować taki krem jaki chcemy. krucha tarta z lekkim czekoladowym kremem to moja letnia propozycja na super extra kruche ciasto oraz lekki, pełen czekolady kremem. Krem czekoladowy zrobiłam na bazie serka mascarpone oraz białej czekolady. Jest to deser dla prawdziwych łasuchów.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Ciasto kruche: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. Ciasto chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Formę do tarty smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wałkujemy na wielkość formy. Obciążamy grochem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Następnie zdejmujemy groch i pieczemy kolejne 15 - 20 minut. Studzimy. Krem czekoladowy: Białą czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy białą czekoladę. Miksujemy. Dekoracja: Ciepłą śmietanę podgrzewamy około 5 minut. Czekoladę łamiemy na kawałki. Podgrzaną śmietanę zalewam czekoladę. Czekam dwie minuty i mieszam. Studzę. Wystudzony sos chłodzę w lodówce przez całą noc. Zimny sos ubijam na puch. Dodaje śmietanfix. Miksuję. Krem z biała czekoladę smaruję na wystudzonym cieście. Chłodzę całą noc. Na kremie układam dekorację z bitej śmietany. Chłodzę dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !