Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki rozpływają się w ustach, takie kruchutkie...
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1136
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1136
Składniki
Ugotować budyń i odstawić do ostudzenia;
Wszystkie składniki wg kolejności mieszać ręcznie w naczyniu;
Rozwałkować ciasto i wykrawać krążki szklanką;
Układać w foremkach uprzednio wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką, delikatnie docisnąć do foremki;
Nałożyć łyżeczkę budyniu i posmarować delikatnie brzegi babeczki białkiem;
Przykryć drugim krążkiem i docisnąć oba brzegi;
Piec w temperaturze 150 stopniu. Z tej porcji wychodzi 40 babeczek.
Posypać cukrem pudrem.
Z tego samego ciasta robię też tartaletki z owocami (ananasy z puszki i ananasy suszone, truskawki, jagody i rodzynki) i wszystko zalewam galaretką a na wierzch kładę bitą śmietanę. Życzę smacznego.