Desery Przepis na:
KRUCHE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ

Składniki
- mąka, 2 szklanki
- Margaryna KASIA, 1 kostka
- cukier, pół szklanki
- żółtka, 5
- proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
- marmolada twarda, 1 opakowanie
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą , potem rozwałkowujemy na placek wycinamy dwa kółka jednakowej wielkości np od małej szklaneczki ,
-
w jednym z kółek wycinamy jeszcze mniejszym kółkiem dziurkę na środku , zlepiamy do siebie dwa kółka jednakowej wielkości na środek nakładamy twardej marmolady i pieczemy w temp. ok. 200st. czas 20 minut
-
SMACZNEGO
Komentarze do przepisu (2)

podgor 25 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Zrobiłem i wyszły kruchutkie i przepyszne! :) Dzięki REGNA za ten przepis! ;-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

REGNA1 23 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
pół kilograma mąki0 Kto głosował? | Odpowiedz