Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche koszyczki pełne kremu"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 117
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 479
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15588
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 117
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 479
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15588
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Wiórki zmiel, dodaj do mąki. Dołóż masło, cukier oraz żółtka. Szybko zagnieć ciasto. Foremki posmaruj tłuszczem. Wylep ciastem. Piecz 15 minut w 190 st.
Wymieszaj 1/2 szklanki mleka z cukrem i proszkiem budyniowym. Pozostałe mleko zagotuj z syropem. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj 1–2 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia, wystudź.
Zimny budyń utrzyj z masłem roślinnym. Krem przełóż do szprycy cukierniczej. Spody napełnij sporymi porcjami kremu. Gotowe babeczki udekoruj owocami i kokosem.Źródło: Tina