Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche owocowe tarteletki"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 372
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 92
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1708
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 372
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 92
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1708
Składniki
Ciasto: wymieszaj mąkę z cukrem oraz solą i posiekaj z masłem. Rozetrzyj palcami. Wbij jajka i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Odrywaj kawałki ciasta, rozwałkuj. Wylep foremki do tarteletek. Piecz ok. 15 min w temp. 180°C. Wyjmij tarteletki, aby ostygły.
Przygotuj różne owoce, np. winogrona ciemne i jasne, truskawki, mango. Owoce duże pokrój na kawałki. Tarteletki posmaruj podgrzanym dżemem. brzoskwiniowym. Na wierzchu połóż bitą śmietanę oraz owoce.
czas przygotowania: 65 min, ilość porcji12, cena za porcję: 1,40 zł
Rada: babeczki są dosyć pracochłonne. Można je upiec wcześniej i zamrozić. Najlepiej w pudełku, ponieważ są bardzo kruche. Jeżeli masz mało czasu, takie babeczki możesz kupić gotowe.Źródło: Chwila dla Ciebie