Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Składniki
make przesiac,dodac maslo,zoltka i jajko, kilka kropli aromatu rumowego. drozdze zasypac 5 czubatymi lyzeczkami cukru a gdy podrosna dodac je do maki
wszystkie skladniki posiekac nozem i zagniesc ciasto. uformowac z niego kule i polozyc na talerzu. palcami urywac kawaleczki ciasta i formowac z nich waleczki i wygiac na ksztalt rogalika;) kazdy waleczek obtoczyc w cukrze . rogale ulozyc na blasze. wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200st.piec 20min. SMACZNEGO;)