Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2606
Składniki
make przesiac,dodac maslo,zoltka i jajko, kilka kropli aromatu rumowego. drozdze zasypac 5 czubatymi lyzeczkami cukru a gdy podrosna dodac je do maki
wszystkie skladniki posiekac nozem i zagniesc ciasto. uformowac z niego kule i polozyc na talerzu. palcami urywac kawaleczki ciasta i formowac z nich waleczki i wygiac na ksztalt rogalika;) kazdy waleczek obtoczyc w cukrze . rogale ulozyc na blasze. wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200st.piec 20min. SMACZNEGO;)