Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5808
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5808
Składniki
make przesiac,dodac maslo,zoltka i jajko, kilka kropli aromatu rumowego. drozdze zasypac 5 czubatymi lyzeczkami cukru a gdy podrosna dodac je do maki
wszystkie skladniki posiekac nozem i zagniesc ciasto. uformowac z niego kule i polozyc na talerzu. palcami urywac kawaleczki ciasta i formowac z nich waleczki i wygiac na ksztalt rogalika;) kazdy waleczek obtoczyc w cukrze . rogale ulozyc na blasze. wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200st.piec 20min. SMACZNEGO;)