Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24934
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24934
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 106
Składniki
make przesiac,dodac maslo,zoltka i jajko, kilka kropli aromatu rumowego. drozdze zasypac 5 czubatymi lyzeczkami cukru a gdy podrosna dodac je do maki
wszystkie skladniki posiekac nozem i zagniesc ciasto. uformowac z niego kule i polozyc na talerzu. palcami urywac kawaleczki ciasta i formowac z nich waleczki i wygiac na ksztalt rogalika;) kazdy waleczek obtoczyc w cukrze . rogale ulozyc na blasze. wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200st.piec 20min. SMACZNEGO;)