Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38720
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 162
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38720
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 162
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Składniki
Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnice. Dodać pokrojone na kawałki masło ( wcześniej jest je dobrze schłodzić), oraz cukier puder, cukier waniliowy , śmietanę, skórkę z cytryny i żółtka. Zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na 30 min. Jabłka obrać, przeciąć na krzyż, usunąć gniazda nasienne.
Ciasto cienko rozwałkować. Placek pokroić na 16 trójkątów. Na każdym położyć cząstke jabłka. Zwinąć, formując zgrabne rogaliki.
Ciastka ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać cukrem. Piec 20 min. w tem. 190 st. lub do momentu kiedy będą rumiane