Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Składniki
Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnice. Dodać pokrojone na kawałki masło ( wcześniej jest je dobrze schłodzić), oraz cukier puder, cukier waniliowy , śmietanę, skórkę z cytryny i żółtka. Zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na 30 min. Jabłka obrać, przeciąć na krzyż, usunąć gniazda nasienne.
Ciasto cienko rozwałkować. Placek pokroić na 16 trójkątów. Na każdym położyć cząstke jabłka. Zwinąć, formując zgrabne rogaliki.
Ciastka ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać cukrem. Piec 20 min. w tem. 190 st. lub do momentu kiedy będą rumiane