Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8071
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11360
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8071
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11360
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 430
Składniki
Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnice. Dodać pokrojone na kawałki masło ( wcześniej jest je dobrze schłodzić), oraz cukier puder, cukier waniliowy , śmietanę, skórkę z cytryny i żółtka. Zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na 30 min. Jabłka obrać, przeciąć na krzyż, usunąć gniazda nasienne.
Ciasto cienko rozwałkować. Placek pokroić na 16 trójkątów. Na każdym położyć cząstke jabłka. Zwinąć, formując zgrabne rogaliki.
Ciastka ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać cukrem. Piec 20 min. w tem. 190 st. lub do momentu kiedy będą rumiane