Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8421
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 510
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8421
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 510
Składniki
Masło ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty około 1/2 minuty. Stopniowo dodawać cukier puder, cukier waniliowy, sól, żółtka. Ucierać tak długo, aż powstanie jednolita masa. Mąkę pszenną przesiać, dodawać po łyżce do ucieranej masy- mikser przestawić na średnie obroty. Ciasto wywałkować na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka foremką w kształcie serduszka. Piec na złoty kolor.
SMACZNEGO!!!