Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche tartinki z nadzieniem waniliowym i truskawkami"
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1175
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1175
Składniki
Ubijaj w misce masło z cukrem, by powstała puszysta masa. Wbij żółtka. Dosyp mąkę i zmielone migdały. Wyrób gładkie ciasto. Włóż na godzinę do lodówki. Podziel ciasto na części. Każdą z nich rozwałkuj i wyłóż nim foremki.
Ułóż w każdej foremce wycięty z papieru do pieczenia krążek i obciąż suchą fasolą. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C. Usuń pergamin. Wstaw do piekarnika jeszcze na 4-5 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu, ale z mniejszej ilości mleka, by nie był zbyt rzadki. Kiedy wystygnie, utrzyj go z miękkim masłem na gładki krem.
Wypełnij ostudzone tartinki masą budyniową, udekoruj truskawkami i posyp cukrem pudrem.Źródło: Olivia