Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche tartinki z nadzieniem waniliowym i truskawkami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Ubijaj w misce masło z cukrem, by powstała puszysta masa. Wbij żółtka. Dosyp mąkę i zmielone migdały. Wyrób gładkie ciasto. Włóż na godzinę do lodówki. Podziel ciasto na części. Każdą z nich rozwałkuj i wyłóż nim foremki.
Ułóż w każdej foremce wycięty z papieru do pieczenia krążek i obciąż suchą fasolą. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C. Usuń pergamin. Wstaw do piekarnika jeszcze na 4-5 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu, ale z mniejszej ilości mleka, by nie był zbyt rzadki. Kiedy wystygnie, utrzyj go z miękkim masłem na gładki krem.
Wypełnij ostudzone tartinki masą budyniową, udekoruj truskawkami i posyp cukrem pudrem.Źródło: Olivia