Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche tartinki z nadzieniem waniliowym i truskawkami"
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 430
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 430
Składniki
Ubijaj w misce masło z cukrem, by powstała puszysta masa. Wbij żółtka. Dosyp mąkę i zmielone migdały. Wyrób gładkie ciasto. Włóż na godzinę do lodówki. Podziel ciasto na części. Każdą z nich rozwałkuj i wyłóż nim foremki.
Ułóż w każdej foremce wycięty z papieru do pieczenia krążek i obciąż suchą fasolą. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C. Usuń pergamin. Wstaw do piekarnika jeszcze na 4-5 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu, ale z mniejszej ilości mleka, by nie był zbyt rzadki. Kiedy wystygnie, utrzyj go z miękkim masłem na gładki krem.
Wypełnij ostudzone tartinki masą budyniową, udekoruj truskawkami i posyp cukrem pudrem.Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47648
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 260