Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort dla miłośników szarlotki.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2476
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 76
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 161
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 736
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2476
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 76
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 161
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 736
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 2 godziny. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach, poddusić w osobnym garnku, dodać cukier poddusić. Na końcu dodać kisiel i zagotować.
Orzechy pokroić. W rondelku podgrzewać składniki masy orzechowej aż się połączą. Ciasto rozwałkować na 3 placki o średnicy 26 cm. Na jednym z krążków rozsmarować masę orzechową i wszystkie osobno upiec w piekarniku nagrzanym do 200 C. Piec ok 25 minut.
Wystudzone blaty przełożyć letnim nadzieniem jabłkowym, przykryć trzecim plackiem masą orzechową do góry. Czekoladę mleczną roztopić w kąpieli wodnej dodać 2 łyżki śmietanki i na orzechach zrobić kleksy. To samo zrobić z czekoladą gorzką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego!