Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort dla miłośników szarlotki.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 2 godziny. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach, poddusić w osobnym garnku, dodać cukier poddusić. Na końcu dodać kisiel i zagotować.
Orzechy pokroić. W rondelku podgrzewać składniki masy orzechowej aż się połączą. Ciasto rozwałkować na 3 placki o średnicy 26 cm. Na jednym z krążków rozsmarować masę orzechową i wszystkie osobno upiec w piekarniku nagrzanym do 200 C. Piec ok 25 minut.
Wystudzone blaty przełożyć letnim nadzieniem jabłkowym, przykryć trzecim plackiem masą orzechową do góry. Czekoladę mleczną roztopić w kąpieli wodnej dodać 2 łyżki śmietanki i na orzechach zrobić kleksy. To samo zrobić z czekoladą gorzką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego!