Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.
BISZKOPT: białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy - wszystko miksujemy na szklistą masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku i na najniższych obrotach miksujemy tak żeby powstała jednolita masa jajeczna. Kolejno do masy dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia delikatnie mieszając. Tak powstały biszkopt przelewamy do foremki wcześniej natłuszczonej i delikatnie oprószonej mąką o wymiarach ok. 23 x 39 cm. Pieczemy ok. 45 min w temp. 180'C.
Rozpuścić 1 galaretkę w 3/4 szklanki wrzącej wody i odstawić do wystygnięcia, pozostałe 2 rozpuści w 800 ml wrzątku i również odstawić do wystygnięcia - ważne żeby galaretki nie stężały całkowicie.
MASA BUDYNIOWA: w 1,5 szklani soku rozpuścić 3 budynie a pozostały sok zagotować. Do gotującego się soku wlewamy rozczyn śmietankowy i gotujemy budyń cały czas mieszając żeby nie powstały grudki.
MASA ŚMIETANOWA: zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno a pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę (tą rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody) i jeszcze raz dokładnie ubić.
Na upieczony biszkopt (lekko ostudzony) wykładamy jeszcze gorący gęsty budyń i odstawiony do całkowitego wystygnięcia. Po tym czasie na wierzch budyniu układamy delicje a na nie masę śmietankową. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką (tą którą rozpuściliśmy w 800 ml wody).
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO!!!!!!
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5160
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 23996
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 7
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 36
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5160
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 23996
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 7
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 36
Składniki
BISZKOPT: białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy - wszystko miksujemy na szklistą masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku i na najniższych obrotach miksujemy tak żeby powstała jednolita masa jajeczna. Kolejno do masy dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia delikatnie mieszając. Tak powstały biszkopt przelewamy do foremki wcześniej natłuszczonej i delikatnie oprószonej mąką o wymiarach ok. 23 x 39 cm. Pieczemy ok. 45 min w temp. 180'C.
Rozpuścić 1 galaretkę w 3/4 szklanki wrzącej wody i odstawić do wystygnięcia, pozostałe 2 rozpuści w 800 ml wrzątku i również odstawić do wystygnięcia - ważne żeby galaretki nie stężały całkowicie. MASA BUDYNIOWA: w 1,5 szklani soku rozpuścić 3 budynie a pozostały sok zagotować. Do gotującego się soku wlewamy rozczyn śmietankowy i gotujemy budyń cały czas mieszając żeby nie powstały grudki. MASA ŚMIETANOWA: zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno a pod koniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę (tą rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody) i jeszcze raz dokładnie ubić.
Na upieczony biszkopt (lekko ostudzony) wykładamy jeszcze gorący gęsty budyń i odstawiony do całkowitego wystygnięcia. Po tym czasie na wierzch budyniu układamy delicje a na nie masę śmietankową. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką (tą którą rozpuściliśmy w 800 ml wody). Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!!!!!!
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 139
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 390