Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13711
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13711
Składniki
Make rozprowadzic taka iloscia wody, aby miala konsystencje gestej smietany. Reszte wody zagotowac i zaparzyc nia maczna mieszanke. Dokladnie wymieszac i dodac owoce. Mase odstawc w cieple miejsce (1-2 dni) aby sie zakisla. Kiszone ciasto przelac do rondla , dodac miod i gotowac poltorej godziny na malym ogniu, mieszajac, aby nie przywarlo do dna. Podawac na zimno z chlebem razowym lub blinami.