Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuleczki bakaliowe"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 87
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4325
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2604
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 87
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4325
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2604
Składniki
W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier, cukier waniliowy, miód i kakao. Wymieszaj, potem wsyp płatki kukurydziane oraz bakalie i jeszcze raz wymieszaj masę.
Kiedy masa stężeje, uformuj maleńkie kuleczki. Ułóż je na tacy i jeszcze raz schłodź w lodówce.
Porcje 10. Przygot. 80 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 196 kcal.
<strong>Sylwia Wójcik z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie