Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuleczki bakaliowe"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 39
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1457
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 292
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3243
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 411
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 39
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1457
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 292
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3243
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 411
Składniki
W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier, cukier waniliowy, miód i kakao. Wymieszaj, potem wsyp płatki kukurydziane oraz bakalie i jeszcze raz wymieszaj masę.
Kiedy masa stężeje, uformuj maleńkie kuleczki. Ułóż je na tacy i jeszcze raz schłodź w lodówce.
Porcje 10. Przygot. 80 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 196 kcal.
<strong>Sylwia Wójcik z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie