Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, zdrowa przekąska oraz deser. Słodkie kuleczki z daktyli oraz orzechów. Doskonałe do szkoły lub pracy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Namocz daktyle w gorącej wodzie przez około 10 minut. Następnie odcedź i przepłucz.
Zblenduj orzechy, aby przypominały mąkę, pozostawiając większe kawałki. Dodaj daktyle oraz wiórki kokosowe i zblenduj na kleistą masę. Powinna kleić się do siebie, gdy ściśniesz ją palcami.
Uformuj małe kuleczki i obtocz je w ulubionych dodatkach (nasionach chia, kakao, wiórkach kokosowych). Przechowuj w lodówce.