Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, zdrowa przekąska oraz deser. Słodkie kuleczki z daktyli oraz orzechów. Doskonałe do szkoły lub pracy.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Namocz daktyle w gorącej wodzie przez około 10 minut. Następnie odcedź i przepłucz.
Zblenduj orzechy, aby przypominały mąkę, pozostawiając większe kawałki. Dodaj daktyle oraz wiórki kokosowe i zblenduj na kleistą masę. Powinna kleić się do siebie, gdy ściśniesz ją palcami.
Uformuj małe kuleczki i obtocz je w ulubionych dodatkach (nasionach chia, kakao, wiórkach kokosowych). Przechowuj w lodówce.