Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, zdrowa przekąska oraz deser. Słodkie kuleczki z daktyli oraz orzechów. Doskonałe do szkoły lub pracy.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 60
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 359
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 60
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 359
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Składniki
Namocz daktyle w gorącej wodzie przez około 10 minut. Następnie odcedź i przepłucz.
Zblenduj orzechy, aby przypominały mąkę, pozostawiając większe kawałki. Dodaj daktyle oraz wiórki kokosowe i zblenduj na kleistą masę. Powinna kleić się do siebie, gdy ściśniesz ją palcami.
Uformuj małe kuleczki i obtocz je w ulubionych dodatkach (nasionach chia, kakao, wiórkach kokosowych). Przechowuj w lodówce.