Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, zdrowa przekąska oraz deser. Słodkie kuleczki z daktyli oraz orzechów. Doskonałe do szkoły lub pracy.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1323
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 229
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1323
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 229
Składniki
Namocz daktyle w gorącej wodzie przez około 10 minut. Następnie odcedź i przepłucz.
Zblenduj orzechy, aby przypominały mąkę, pozostawiając większe kawałki. Dodaj daktyle oraz wiórki kokosowe i zblenduj na kleistą masę. Powinna kleić się do siebie, gdy ściśniesz ją palcami.
Uformuj małe kuleczki i obtocz je w ulubionych dodatkach (nasionach chia, kakao, wiórkach kokosowych). Przechowuj w lodówce.