Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, zdrowa przekąska oraz deser. Słodkie kuleczki z daktyli oraz orzechów. Doskonałe do szkoły lub pracy.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 26
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26533
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 26
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26533
Składniki
Namocz daktyle w gorącej wodzie przez około 10 minut. Następnie odcedź i przepłucz.
Zblenduj orzechy, aby przypominały mąkę, pozostawiając większe kawałki. Dodaj daktyle oraz wiórki kokosowe i zblenduj na kleistą masę. Powinna kleić się do siebie, gdy ściśniesz ją palcami.
Uformuj małe kuleczki i obtocz je w ulubionych dodatkach (nasionach chia, kakao, wiórkach kokosowych). Przechowuj w lodówce.