Do góry

Desery Przepis na:

Kulki orzechowe

Kulki orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 216

Dodano:

Odsłon: 1339

Delikatne w smaku z dodatkiem cappuccino.

Składniki

  • 250 gr ricotty
  • 150 gr biszkoptow podluznych
  • 2 lyzki kawy cappuccino orzechowego
  • 100 gr orzechow wloskich zmielonych
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kawe cappuccino rozpuscic w 7 lyzkach goracej wody.Biszkopty zmiksowac na make i wymieszac z ricotta,dodac schlodzone cappuccino i na koncu polowe zmielonych orzechow.Mase odkladamy na 30' do lodowki po czym formujemy z niej kulki wielkosci orzecha wloskiego.Obtaczamy w pozostalych zmielonych orzechach i ukladamy w papilotkach.Wkladamy do lodowki jeszcze na 15'.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń