Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulki Rafaello"
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5594
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 308
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13393
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2665
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5594
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 308
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13393
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2665
Składniki
Czekoladę zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Miękkie masło dobrze ugnieć z wiórkami kokosowymi, startą czekoladą, sokiem wyciśniętym z cytryny i rumem.
Masa powinna być dość sztywna. Jeśli jest zbyt miękka, wstaw ją na godzinę do lodówki. Ręce schłodź pod zimną wodą. Odrywaj z masy małe kawałki, w każdy wciśnij migdał.
Formuj kulki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych. Gotowe powkładaj do papierowych foremek i wstaw do lodówki do stężenia.Źródło: Kobieta i życie