Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulki Rafaello"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 680
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1874
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 411
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 680
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1874
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 411
Składniki
Czekoladę zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Miękkie masło dobrze ugnieć z wiórkami kokosowymi, startą czekoladą, sokiem wyciśniętym z cytryny i rumem.
Masa powinna być dość sztywna. Jeśli jest zbyt miękka, wstaw ją na godzinę do lodówki. Ręce schłodź pod zimną wodą. Odrywaj z masy małe kawałki, w każdy wciśnij migdał.
Formuj kulki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych. Gotowe powkładaj do papierowych foremek i wstaw do lodówki do stężenia.Źródło: Kobieta i życie