Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Natłuść masłem płytką formę o wymiarach ok. 20x 30 cm. Spód i boki formy wyłóż papierem do pieczenia, robiąc rant wysokości 5 cm przy krótszych bokach naczynia.
Pokrusz białą czekoladę, włóż ją do żaroodpornego naczynia, rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj. Wyjmij naczynie z rondelka i odstaw na 5 minut. Następnie dodaj do czekolady masło orzechowe i wymieszaj na gładką masę.
Do drugiego żaroodpornego naczynia włóż pokruszoną ciemną czekoladę i masło. Rozpuść składniki w kąpieli wodnej, wymieszaj na gładką masę i odstaw do przestygnięcia na 5 minut.
Do przygotowanej wcześniej formy wykładaj łyżkami na zmianę ciemną i jasną masę. Delikatnie potrząśnij naczyniem, aby zawartość się wyrównała.
Za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków kilkakrotnie przemieszaj masę w różnych kierunkach, aby nabrała marmurkowego efektu. Pozostaw ją w temperaturze pokojowej na 2 godziny, by stężała, a następnie podziel na małe kwadraty i podawaj.