Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Ciasto białe zrobić jak biszkopt. Blaszkę 25x40 wysmarować Kasią, posypać lekko mąka, na ciemne ciasto jaja i żółtka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników, lekko wymieszać. W blaszce układać kleksami ciasto białe i ciemne, wyrównać. Piec 45 min w 190 st. Po upieczeniu przekroić na pół. Gotowy krem zrobić wg przepisu na opakowaniu z Kasią ( na zdjęciu jest krem ajerkoniakowy). Na dolne ciasto nałożyć połowę kremu, warstwa herbatników, masa z puszki (gotowanej 2,5 godz.), herbatniki, druga połowa kremu, górne ciasto, polać polewą. Temperatura piekarnika : 190oC Czas pieczenia: 45minut