Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2345
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3510
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4278
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74324
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2345
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3510
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4278
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74324
Składniki
Ciasto białe zrobić jak biszkopt. Blaszkę 25x40 wysmarować Kasią, posypać lekko mąka, na ciemne ciasto jaja i żółtka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników, lekko wymieszać. W blaszce układać kleksami ciasto białe i ciemne, wyrównać. Piec 45 min w 190 st. Po upieczeniu przekroić na pół. Gotowy krem zrobić wg przepisu na opakowaniu z Kasią ( na zdjęciu jest krem ajerkoniakowy). Na dolne ciasto nałożyć połowę kremu, warstwa herbatników, masa z puszki (gotowanej 2,5 godz.), herbatniki, druga połowa kremu, górne ciasto, polać polewą. Temperatura piekarnika : 190oC Czas pieczenia: 45minut