Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Letnia tarta z bobem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8500
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4637
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 695
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8500
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4637
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 695
Składniki
na ciasto zagnieć, wylep nim formę na tartę i podpiecz w gorącym piekarniku.
Bób obgotuj we wrzątku i obierz, a kiełbasę pokrojoną w plastry podsmaż na oleju.
Wyłóż bób i wędlinę na tarcie, posyp ją kawałkami fety i zalej śmietaną połączoną z surowym jajkiem i serem żółtym.
Tak przygotowane danie wstaw ponownie do piekarnika i piecz około pół godziny.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV