Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lody bardzo truskawkowe"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18449
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9506
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18449
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9506
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Składniki
Truskawki rozgnieć widelcem lub zmiksuj. Serek ubij z połową mleka, dodaj cukier i zmiksuj. Dodaj resztę składników i wymieszaj.
Masę przełóż do plastikowego sporego pojemnika lub pudełka i całkowicie zamroź bez przykrycia (na początku mrożenia co około 20 minut wyjmuj lody z zamrażarki, by wymieszać).
Jeśli masz domową maszynkę do lodów, masę schłodź, a następnie umieść w maszynce. Gdy lody osiągną odpowiednią konsystencję, włóż do zamrażarki. Lody możesz podać udekorowane świeżymi truskawkami.Źródło: Świat kobiety