Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lody bardzo truskawkowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 179
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1799
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 179
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1799
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
Truskawki rozgnieć widelcem lub zmiksuj. Serek ubij z połową mleka, dodaj cukier i zmiksuj. Dodaj resztę składników i wymieszaj.
Masę przełóż do plastikowego sporego pojemnika lub pudełka i całkowicie zamroź bez przykrycia (na początku mrożenia co około 20 minut wyjmuj lody z zamrażarki, by wymieszać).
Jeśli masz domową maszynkę do lodów, masę schłodź, a następnie umieść w maszynce. Gdy lody osiągną odpowiednią konsystencję, włóż do zamrażarki. Lody możesz podać udekorowane świeżymi truskawkami.Źródło: Świat kobiety