Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lody bardzo truskawkowe"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8462
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2963
Polecam.
Odsłon: 1715
Polecam.
Odsłon: 495
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8462
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2963
Polecam.
Odsłon: 1715
Polecam.
Odsłon: 495
Składniki
Truskawki rozgnieć widelcem lub zmiksuj. Serek ubij z połową mleka, dodaj cukier i zmiksuj. Dodaj resztę składników i wymieszaj.
Masę przełóż do plastikowego sporego pojemnika lub pudełka i całkowicie zamroź bez przykrycia (na początku mrożenia co około 20 minut wyjmuj lody z zamrażarki, by wymieszać).
Jeśli masz domową maszynkę do lodów, masę schłodź, a następnie umieść w maszynce. Gdy lody osiągną odpowiednią konsystencję, włóż do zamrażarki. Lody możesz podać udekorowane świeżymi truskawkami.Źródło: Świat kobiety