Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lody bardzo truskawkowe"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Truskawki rozgnieć widelcem lub zmiksuj. Serek ubij z połową mleka, dodaj cukier i zmiksuj. Dodaj resztę składników i wymieszaj.
Masę przełóż do plastikowego sporego pojemnika lub pudełka i całkowicie zamroź bez przykrycia (na początku mrożenia co około 20 minut wyjmuj lody z zamrażarki, by wymieszać).
Jeśli masz domową maszynkę do lodów, masę schłodź, a następnie umieść w maszynce. Gdy lody osiągną odpowiednią konsystencję, włóż do zamrażarki. Lody możesz podać udekorowane świeżymi truskawkami.Źródło: Świat kobiety