Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lody cytrynowe"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25969
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1429
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25969
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1429
Składniki
Cukier puder przesyp do miski. Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj starannie. Z połówki otrzyj skórkę. Dodaj ją do cukru pudru. Wyciśnij sok z całej cytryny, również dodaj do składników w misce, starannie wymieszaj całość.
Do wysokiego naczynia wlej kremówkę ze szczyptą soli (śmietana musi być dobrze schłodzona, a miska sucha i nietłusta). Ubij na sztywną masę. Połowę wmieszaj delikatnie (szpatułką lub drewnianą łyżką) do masy cytrynowo-cukrowej.
Ostrożnie przełóż resztę ubitej kremówki. Równie delikatnie wmieszaj ją do przygotowanej masy. Na koniec przełóż całość do szczelnie zamykanego pojemnika. Wstaw do zamrażalnika i schładzaj kilka godzin. Dekoruj ziołami.
czas ok. 40 min; porcja – 210 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety