Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Składniki
jaka sparzyć na sicie wrzątkiem, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z półową szklanką cukru na biały puch i zalać wrzącym mlekiem, miksować.
Białka ubić na na sztywno w czasie warzenia dodać resztę cukru.
śmietankę schłodzoną ubić na sztywno.
do żółtek dodać białka i śmietankę ubitą, delikatnie wymieszać. Połowę masy odlać i dodać dżem. Wlać do miseczek do lodów na spód białą masę na to pokruszoną czekoladę i masę z dżemem. wstawić do zamrażarki nastawić na najniższą temperaturę, po 5h podwyższyć na 1. SMACZNEGO :)