Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1458
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1635
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1458
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1635
Składniki
jaka sparzyć na sicie wrzątkiem, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z półową szklanką cukru na biały puch i zalać wrzącym mlekiem, miksować.
Białka ubić na na sztywno w czasie warzenia dodać resztę cukru.
śmietankę schłodzoną ubić na sztywno.
do żółtek dodać białka i śmietankę ubitą, delikatnie wymieszać. Połowę masy odlać i dodać dżem. Wlać do miseczek do lodów na spód białą masę na to pokruszoną czekoladę i masę z dżemem. wstawić do zamrażarki nastawić na najniższą temperaturę, po 5h podwyższyć na 1. SMACZNEGO :)