Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idziemy za ciosem – lody, lody, lody, wszędzie mrożone pyszności! Sezonowo – jagodowo, na specjalne zamówienie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4205
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4205
Składniki
Zaczynamy od zagotowania jagód. Muszą dobrze zmięknąć, rozgotować się, można je ostatecznie zmiksować blenderem.
Żółtka z cukrem dokładnie mieszamy. 250 ml śmietanki i mleko zagotowujemy. Hartujemy żółtka (jajka należy wcześniej sparzyć). Przelewamy do garnka i podgrzewamy do zgęstnienia.
Przelewamy na zimną śmietankę przez sitko, aby mieć pewność, iż pozbędziemy się grudek.
Dodajemy przestudzone jagody i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce.
Przelewamy do maszyny do lodów i postępujemy zgodnie z poleceniami producenta. Zamrażamy. Smacznego!