Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idziemy za ciosem – lody, lody, lody, wszędzie mrożone pyszności! Sezonowo – jagodowo, na specjalne zamówienie.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 141
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 278
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 786
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 443
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 616
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 141
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 278
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 786
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 443
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 616
Składniki
Zaczynamy od zagotowania jagód. Muszą dobrze zmięknąć, rozgotować się, można je ostatecznie zmiksować blenderem.
Żółtka z cukrem dokładnie mieszamy. 250 ml śmietanki i mleko zagotowujemy. Hartujemy żółtka (jajka należy wcześniej sparzyć). Przelewamy do garnka i podgrzewamy do zgęstnienia.
Przelewamy na zimną śmietankę przez sitko, aby mieć pewność, iż pozbędziemy się grudek.
Dodajemy przestudzone jagody i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce.
Przelewamy do maszyny do lodów i postępujemy zgodnie z poleceniami producenta. Zamrażamy. Smacznego!