Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idziemy za ciosem – lody, lody, lody, wszędzie mrożone pyszności! Sezonowo – jagodowo, na specjalne zamówienie.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17077
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1832
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17077
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1832
Składniki
Zaczynamy od zagotowania jagód. Muszą dobrze zmięknąć, rozgotować się, można je ostatecznie zmiksować blenderem.
Żółtka z cukrem dokładnie mieszamy. 250 ml śmietanki i mleko zagotowujemy. Hartujemy żółtka (jajka należy wcześniej sparzyć). Przelewamy do garnka i podgrzewamy do zgęstnienia.
Przelewamy na zimną śmietankę przez sitko, aby mieć pewność, iż pozbędziemy się grudek.
Dodajemy przestudzone jagody i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce.
Przelewamy do maszyny do lodów i postępujemy zgodnie z poleceniami producenta. Zamrażamy. Smacznego!