Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idziemy za ciosem – lody, lody, lody, wszędzie mrożone pyszności! Sezonowo – jagodowo, na specjalne zamówienie.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 834
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 56
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 834
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 56
Składniki
Zaczynamy od zagotowania jagód. Muszą dobrze zmięknąć, rozgotować się, można je ostatecznie zmiksować blenderem.
Żółtka z cukrem dokładnie mieszamy. 250 ml śmietanki i mleko zagotowujemy. Hartujemy żółtka (jajka należy wcześniej sparzyć). Przelewamy do garnka i podgrzewamy do zgęstnienia.
Przelewamy na zimną śmietankę przez sitko, aby mieć pewność, iż pozbędziemy się grudek.
Dodajemy przestudzone jagody i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce.
Przelewamy do maszyny do lodów i postępujemy zgodnie z poleceniami producenta. Zamrażamy. Smacznego!